Heeft jouw keuken al deze onderdelen al?

Een keuken was in de oudheid een gastvrij middelpunt. Simpel gezegd: alles wat niet nodig was, had geen plaats in de keuken. Een keuken bestond veel later alleen een paar kastjes, een gootsteen, een aparte koelkast en een apart fornuis. Sindsdien heeft de keuken zich ontwikkeld tot een heel woongedeelte in het huis. Daar was ineens een indeling en de keuken werd steeds groter. De keuken wordt nu beschouwd als het centrum van het huis. Maar welke onderdelen mogen nu eigenlijk écht niet ontbreken in de keuken? Je leest het hieronder. 

Kies voor keukenachterwanden

Keukenachterwanden voor in huis zijn zeker onmisbaar in iedere keuken. Keukenachterwanden zien er mooi uit en zijn daarnaast zeer praktisch. Zo zijn ze gemakkelijk schoon te maken, waardoor jouw keuken er altijd netjes uitziet, en zijn ze ook nog eens erg stijlvol. De achterwand is voor de keuken wat het dekbedovertrek is voor de slaapkamer: een meterslange sfeermaker! Het is verbazingwekkend wat de achterwand die je kiest kan bewerkstelligen voor je keuken.

Wandplanken of kasten

Met wandkasten kun je nuttige opbergruimte genereren en tegelijkertijd veel vloeroppervlak besparen. Bovendien heeft een compacte keuken veel opbergruimte nodig. Wandplanken kunnen ook een prachtige keuze zijn als je liever geen wandkasten gebruikt, bijvoorbeeld vanwege de prijs. In feite kun je er heel wat voorwerpen op kwijt terwijl je ze gebruikt. Gerechten, potten en pannen, maar ook aantrekkelijke decoraties zoals planten, lijsten, vazen, noem maar op, zijn allemaal nuttige keukenartikelen.

Keukengerei aan de muur

Ook keukengerei kan aan de muur worden gehangen. Dat kunnen magnetische messen zijn, grote pollepels, scharen, een snijplank of iets anders. In zo’n geval kan het keukenblad sterk worden uitgebreid. Er is meer ruimte op de vloer en het aanrecht als je meer dingen aan de muren monteert of ophangt.

Voeg een bartafel toe

Ook als je al een eettafel hebt staan in de keuken of eetkamer, een bartafel kan alsnog een slimme en praktische toevoeging zijn. Het belangrijkste voordeel van een bartafel is dat hij ruimte bespaart, wat zowel geldt voor een open keuken als voor een compacte, smalle keuken. Een bartafel kan vrij efficiënt in de keuken gebruikt worden als extra werkruimte. Bovendien ziet hij er echt geweldig uit, vooral als hij gepaard gaat met stijlvolle barkrukken!