Het kiezen van de juiste vloer: alles wat je moet weten

De vloer is van grote invloed op je wooncomfort en op de sfeer bij jou in huis. Daarom is het kiezen van een nieuwe vloer niet iets om licht over te denken. Een zandcement dekvloer laten leggen is een goed idee, zodat je voor elke vloer een goede basis hebt. Zo kies je de juiste vloer bij jou in huis.

Waar in huis ga je de vloer leggen?

De ruimte in huis waar je de vloer gaat leggen bepaald de eisen voor je vloer. Een vloer in de keuken of badkamer moet bijvoorbeeld vochtbestendig zijn, een vloer in de woon- en slaapkamer vooral comfortabel en zowel in de keuken als in de hal wil je een vloer die makkelijk schoon te maken is. www.solidfloors.nl kan jou helpen met het leggen van een ideale ondervloer.

Wat past in jouw interieur?

Jouw type vloer is van grote invloed op de sfeer in de ruimte. Een houten vloer oogt rustiek en romantisch, een betonnen vloer juist meer industrieel en een tapijtvloer warm en uitnodigend. Wat is de sfeer waar je voor wilt gaan en wat past bij het interieur dat je al hebt of voor ogen hebt?

Onderhoud

Zeker als je kinderen hebt of een druk leven hebt, wil je niet constant bezig zijn met de vloer. Sommige vloeren vergen meer onderhoud dan anderen. Bij sommige houten vloeren moet je bijvoorbeeld soms met olie aan de slag en moet je oppassen met het schuiven met meubels. Bovendien kun je niet alle schoonmaakmiddelen gebruiken. Deze vloeren zijn misschien mooier dan andere vloeren, maar vraag jezelf af of jij in staat bent om de moeite te doen voor een dergelijke vloer.

Duurzaamheid

Duurzaamheid van je vloer is een belangrijk punt. Niet alleen omdat we allemaal een steentje willen bijdragen aan een gezondere planeet, maar ook omdat we lang profijt willen hebben van onze vloer. PVC en laminaat-vloeren gaan lang mee en bovendien kun je PVC-vloeren in een nieuwe woning hergebruiken. Als je een houten vloer kiest: ga dan voor een vloer met een FSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat bij de kap van het hout van de bodem rekening is gehouden met het tegengaan van ontbossing van de regenwouden. Heb jij nog een vloer nodig? Zoek dan online naar een vloerenspecialist en laat je adviseren!