Hoeveel verbruikt een led lamp echt? De feiten op een rij

Led TL Lampen zijn tegenwoordig overal te vinden, van scholen tot kantoren en zelfs thuis. Duurzaamheid gaat over hoe lang iets meegaat voordat het stuk gaat. Led lampen staan bekend om hun duurzaamheid omdat ze veel langer meegaan dan traditionele gloeilampen. Een typische led lamp kan tot wel 25.000 branduren meegaan. Dat is al meer dan 1000 dagen. Dit komt doordat led lampen minder warm worden dan andere soorten lampen, waardoor ze niet snel slijten. Dus, als je led TL lampen hebt, hoef je je voorlopig geen zorgen te maken over het steeds weer moeten vervangen van lampen.

Besparing door het gebruik van led verlichting

Wist je dat led lampen niet alleen langer meegaan, maar ook minder energie verbruiken? Dit betekent dat je geld kunt besparen op je energierekening. Led lampen gebruiken ongeveer 75% minder energie dan gloeilampen. Stel je voor, als je normaal gesproken 100 euro per jaar aan verlichting zou besteden, zou je met led lampen slechts 25 euro kwijt zijn. Dat is een besparing van 75 euro. En het wordt nog beter. Led lampen kunnen ook helpen om de CO2-uitstoot te verminderen, omdat ze minder energie nodig hebben om te branden. Dus je bespaart niet alleen geld, maar helpt ook nog eens het milieu.

Verbruik van led verlichting

Nu gaan we het hebben over het verbruik van led lampen. Een gemiddelde led lamp verbruikt slechts ongeveer 8 tot 10 watt aan vermogen. Ter vergelijking, een gloeilamp kan wel 40 watt verbruiken voor dezelfde hoeveelheid licht. Dat betekent dat Led lampen efficiënter zijn in het omzetten van elektriciteit in licht. Dat betekent dus meer licht met minder stroom. Dus, hoewel Led spots misschien duurder lijken bij de aanschaf, zullen ze je uiteindelijk helpen om geld te besparen op je energierekening. Ze zijn dus niet alleen duurzaam en energiebesparend, maar ze verbruiken ook minder energie dan andere soorten verlichting. Als je  een eenvoudige manier zoekt om groener te leven en geld te besparen, overweeg dan om over te stappen op led lampen.